Senior dating er blevet populært

Senior dating er blevet populært

juni 25, 2016 0 Af admin

Vi lever bedre og dermed længere. Gennemsnitslevealderen er simpelthen steget i takt med, at vores livsstil er blevet sundere, arbejdsbyrden er blevet mindre, og der er sket store medicinske fremskridt.

Den 3. alder er ikke længere en periode, der foregår i stilhed, men er blevet en aktiv livsfase, der helst skal have masser af spændende indhold, aktiviteter og relationer.

Seniorer stiller i dag krav til tilværelsen og gør selv en stor og aktiv indsats for at leve et godt liv med masser af indhold.

Ingen undskyldning for at sidde alene

Ingen vil længere sidde alene, og rigtig mange ældre er meget interesserede i at møde en ny partner, som de kan dele tilværelsen og en masse rare oplevelser med, hvis de er blevet alene. Netdating var i starten primært forbeholdt de yngre generationer. Men efterhånden som fænomenet har fået rodfæste, er det også blevet noget, som mange seniorer i dag gør brug af i jagten på både kærligheden og nye venskaber.

Der findes stort set heller ikke en nemmere eller en smartere måde at få nye bekendtskaber på, end at oprette en profil online, som afsæt for at komme ud og date og udvide sin kreds af bekendtskaber. Det kræver ikke de helt store IT kundskaber, bare man har en computer med netforbindelse og et åbent sind, så kan alle komme i gang – uanset alder.

Det gode liv har ingen alder

Der er mange forklaringer på, hvorfor senior dating er blevet så populært, som det er. En af dem er, at det er blevet meget socialt accepteret, at man som enke eller enkemand sagtens kan danne en ny relation efter tabet af en partner.

I gamle dage var den slags ikke så velanset, men heldigvis er der i dag en bred forståelse for, at en ny relation ikke er et udslag af kynisme, men et reelt behov og en stor gevinst for mange ældre mennesker, der blomstrer op og tydeligt får øget livskvaliteten.

En anden grund, til at senior dating er blevet populært, kan måske findes i den generelle opfattelse i samfundet af alderdommen og ikke mindst selvopfattelsen hos de ældre. Udtrykt lidt simpelt, – så kan man gøre lige, hvad man vil og er ikke længere bundet op af faste billeder, traditioner og forventninger til de forskellige livsfaser. Også på arbejdsmarkedet forventes det i dag, at folk, som er kommet op i alderen fortsætter med at bidrage til samfundet.

Modne mennesker har samme ret til sjov og spas, som yngre og har den fordel, at de selv forvalter deres tid, – hvad de vil bruge den på, er deres personlige valg. Nutidens ældre er ikke grå selvudslettende skygger, men stærke individer, der selv rækker ud efter det, som de gerne vil have.

Senior dating er blevet et hit i hele landet

Der er en jævn fordeling ud over landet af seniorer, der dater. Bor man i et mindre samfund, får man her chancen for at træffe andre seniorer, end dem man ses med til hverdag. Mange kører gerne langt for at komme på en date. Her mødes man måske til en kulturel oplevelse, en gåtur i skoven eller bare en sludder over en kop kaffe.

Det modne segment dater faktisk på helt samme måde som de yngre generationer. Efter lidt skriftlig kontakt med mails, en telefonsamtale eller to, så mødes man og kigger hinanden lidt an og mærker, om kemien stemmer. Rigtig mange seniorer har mødt hinanden på denne måde, og i fremtiden vil der højest sandsynligt blive endnu flere.

Kom i gang med senior dating

Der findes mange steder at starte, når du gerne vil i gang med at date over nettet. Antallet af dating sider er stort. Du finder både helt brede datingsider, som henvender sig til alle. Oveni finder du niche dating sider, som henvender sig til mindre målgrupper – heriblandt seniorer, som oftest defineres som 50 plus.

Du kan vælge at lave en profil på en enkelt dating side, men du kan også vælge at brede dig mere ud og oprette en dating profil på flere forskellige sider. Det kommer an på tid, lyst, temperament og økonomi.

Til dig som er senior, findes der en række niche dating sider, som specielt henvender sig til din målgruppe. Det gør fx datingsiden senior.dk, som vil være et godt og seriøst sted at starte sin dating over nettet. Du finder tusindvis af seriøse medlemmer, et godt team bag siden, og ikke mindst kan du tilmelde dig på senior.dk helt gratis.

 

Disclaimer