Mini-zoos hitter hos de danske børnefamilier om sommeren

Zoologiske haver har altid været et populært udflugtsmål for børn og barnlige sjæle. Det er der mange gode grunde til. En zoologisk have er først og fremmest et sted, som tager en væk fra hverdagens trummerum og tager samtidig tager den besøgende på en eksotisk og spændende rejse blandt alverdens dyr. I en zoologisk have kan man føle sig hensat til et helt andet land, når man går rundt blandt de spændende og anderledes dyr. På den måde kan man, uden at skulle rejse særligt langt, komme en tur væk fra gode gamle Danmark.

Men der er dog også enkelte bagsider ved besøgene i en rigtig zoo. En af de lidt større er, at zoologiske haver er dyre. Det er nemlig dyrt at drive en zoologisk have. Der er både store omkostninger til dyrenes anlæg, udgifter til mad, til dyrlæger og til alle de ansatte, som der skal til for at drive et sådan sted. Og derfor koster det en del penge at komme ind, og det er derfor nødvendigt at gøre en hel dagstur ud af det, hvis man vil have værdi for sine penge. Det kan være trættende, både for børn og voksne. Derudover findes der ikke særligt mange af de helt store zoologiske haver i Danmark, hvilket betyder at man ofte skal køre langt.

For familier med mindre børn findes der i stedet en række mindre zoologiske haver, som bedre passer ind, når man har små børn. Det er de såkaldte mini-zoo’s. Dem er der mange af spredt over hele landet, hvilket bl.a. betyder, at man ikke behøver at køre ret langt, når man gerne vil i zoo – en stor fordel for familier med små børn.

En mini-zoo er naturlig og afslappet

Med en mini-zoo kan man dermed bedre undgå den lange køretur. Og samtidig er entréudgifterne typisk også noget lavere i en mini-zoo. En mindre zoo er oveni også noget lettere at overskue, hvilket er en stor fordel, når man har små børn med. Alt dette er nok de vigtigste grunde til, hvorfor denne form for zoologiske haver er et hit hos mange børnefamilier.

Mini-zoos er ofte en del af et naturligt gårdmiljø. Det vil sige, at de dyr, som man her kan se både er dyr som et mere typiske for Danmark, og dyr som ofte bliver holdt af funktionelle grunde. Det kan måske være geder som holdes på grund af skindet og mælken, lamaer hvis pels skal bruges til at lave lækre strikting af, eller så basale ting som køer og grise.

Et godt eksempel på en spændende lokal mini-zoo er hos Nymarksminde i det nordjyske. Her er det netop de danske dyr, som er i fokus. Mange af dem kan man både være med til at fodre og få lov til at komme helt tæt på og klappe. Så stedet er helt perfekt for familier med små børn, som elsker dyr. Oveni den zoologiske have byder Nymarksminde også på en række andre familieaktiviteter så som f.eks. fodboldgold, en stor legeplads og rigtig gode picnic faciliteter. Haven ligger i et naturskønt område og har i det hele taget alt, hvad der skal til på en rigtig familie hyggedag.

Selvom en mini-zoo måske ikke er helt så eksotisk som de lidt større zoos, så tjener den et godt formål. Den lærer nemlig børnene om nogle af de dyr som naturligt lever i deres land. Derudover lærer den dem også om landbrug og produktion og om den naturlige dyreverden. På den måde lærer man som forælder sine børn, at det også kan være spændende at opleve det som det umiddelbare nærmiljø har at tilbyde. Og samtidig er mini-zoo’s billigere, mere afslappede og mere lettilgængelige end de klassiske zoologiske haver er det.  

Gør en dagstur til en mini-zoo til feriens hovedmål

I stedet for at stresse rundt til alle mulige dyre og overvældende turistfælder, så kan man som forældre altså med fordel vælge det alternativ som en mini-zoo udgør. Her er der tid til ro, fordybelse og nærvær. Hermed ikke sagt at de andre ting ikke også kan være sjove, for det kan de uden tvivl – blot er det vigtigt at huske på, at der altså også findes alternativer. I stedet for at planlægge en sommerferie stopfyldt med aktiviteter, kan man derfor med fordel benytte en tur til en mini-zoo som et roligt men givende afbræk i familiehyggen derhjemme eller i sommerhuset.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *