Seniorer er blevet fortrolige med internettet

Da internettet blev udbredt som World Wide Web (www) i 1990’erne satte det gang i en teknologisk udvikling, som nok de færreste havde set komme. Mange vil endda nok driste sig til at kalde denne udvikling for en teknologisk revolution, som har ændret grundlæggende på den måde vi kommunikerer og arbejder på i dag.

Internettet har bragt os nogle muligheder, som for blot 30 år siden var noget, som de fleste end ikke overvejede kunne lade sg gøre. Og i dag er internettet blevet en platform for både sociale og arbejdsmæssige relationer, som tidligere slet ikke var mulige.

De unge var hurtigt ude

Som med så meget andet, var de unge hurtige til at tage den nye teknologi til sig. Der var ikke samme forbehold overfor den nye teknologi, som i den ældre del af befolkningen. De mange muligheder stod hurtigt klart og så var det simpelthen også bare spændende pludselig at kunne komme (hurtigt og let) i kontakt med hinanden og folk fra andre dele af verden.

Internettet har fortsat sin rivende udvikling og er i dag et helt andet sted, end det var i den spæde start i 1990´erne. Løbende har ungdommen vist sig at være de hurtigste til at tage udviklingen og det stigende antal muligheder til sig.

Udveksling af information

Fra starten stod mulighederne med internettet ret hurtigt klart, når det drejede dig om udveksling af information. Pludselig kunne man hurtigt sende breve, billeder o.lign. til hinanden uden at skulle vente i dagevis på et langsommeligt postvæsen eller benytte sig af dyre kurerer, når det var en hastesag. Også chat-muligheder, hvor man kunne skrive ”live” beskeder til hinanden, var med til at gøre nettet populært.

I dag er udveksling af information stadig en af grundstenene i den måde, hvorpå mange anvender internettet. Men mulighederne har dog udviklet sig meget kraftigt fra det vi i dag, nok vil betragte som ganske primitiv kommunikation i de tidlige år.

Et socialt mødested

Fra de basale kommunikationsmuligheder udviklede internettet sig til verdens største sociale mødested. Debatfora skød frem med voldsom hast, datingsider på nettet så dagens lys og senere er de fantastisk populære sociale mødesteder som f.eks. Facebook, Twitter, LinkedIn og lignede kommet til.

I dag er mange af os vant til at være ”forbundet” til hinanden stort set 24×7 via en række af disse teknologiske muligheder, som internettet har bragt os.

En af de ting, som internettet på den måde har forvandlet i stor stil er, hvordan vi som mennesker møder og kommer i kontakt med hinanden. Mange parforhold har i dag f.eks. deres oprindelse i møder via nettet. De sociale mødesteder spiller her en stor rolle. Men i særdeleshed har introduktionen til internet dating gjort en stor forskel. Som med så meget andet var det i starten primært de unge, som tog denne mulighed til sig, men som årene er gået er også senior dating blevet yderst udbredt.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *